Скок на домовите кражби отчете статистика за 2022 година. За справка

...
Скок на домовите кражби отчете статистика за 2022 година. За справка
Коментари Харесай

Скок на домовите кражби се отчита за 2022 г.

Скок на домовите обири регистрира статистика за 2022 година. За информация единствено през ноември 2021 година са осъществени 68, а единствено 22 са разкрити. За 2022 година числата към този момент са към този момент надлежно 104 и 35. За цялата 2021 година кражбите са 1425 , а разкрити са 380, д окато през 2022 година общо са 1676 , от които едвам 495 разкрити. 

" Когато стане тежко закононарушение нормално се оказва, че причинителят е рецидивист и никой не го е погледнал. Хората с униформите са доста малко . Охранителната и престъпната полиция са към 13-14 000. От тях може би 5000 са на улицата. Всички останали са зад бюро, на топло и по-високоплатено. Много от дълго време служителите на реда са не запомнили етиката и са в тази специалност не тъй като им е предопределение. Имахме концепция с Рашков да превърнем всеки служител на реда зад бюро в двама на улицата. Регистрираните закононарушения са към 1/3 от действителната престъпност ", съобщи експертът проф. Николай Радулов , съобщи.

По думите му има случаи на служители на реда , които отхвърлят да вземат отпечатъци след кражба, тъй като нищо нямало да излезе .

" В Института по криминалистика не се познават инструментите и не се употребяват. Министерство на вътрешните работи се е трансформирала в затворена, самозадоволяваща се и съществуваща за себе си конструкция. Трябва да се наемат нови млади служители на реда, да се обучат и да се изкарат на улицата. Заплатите им обаче би трябвало да се усилят, тъй като са най-ниските в Министерство на вътрешните работи ", разяснява той.

Домът на хабилитиран академик във Врачанско е обиран десетки пъти.

" 15 пъти е влизано у дома с щурм, не всеки път се краде. Два пъти ми откраднаха пари, телефон един път, коса, лопата, кирка. С нищо не се предизвика това. Всички прозорци имат стоманени решетки, вратите са стоманени, постоянно се заключва, само че те ги разрушават. Не се опасявам, само че и не съм спокоен. От прокуратурата имам два отговора - единият път причинителят е невръстен, другият, че е малолетен ", разказа доц. Васил Димов.

Според кмета крадците са малолетни и няма закони за тях. " Винаги реагираме, откриваме нещата и ги връщаме от време на време. Полицията се оправя, само че по-нататък не е наша работа ", уточни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР